پخت کیک دیابتی
مهمترین ممنوعیت در بیماری دیابت قند و شکر و شیرینی است. ولی آیا این بدین معناست که بیماران دیابتی نمی توانند کیک یا شیرینی مصرف کنند جواب منفی است، بیماران دیابتی میتوانند از کیک های مخصوص بیماران دیابتی استفاده کنند و یا حتی توی خونه یه کیک خوشمزه بی ضرر برای خودشون درست کنند.
آرد سفید 1 و نیم لیوان
دارچین 2 قاشق چایخوری
ماست نصف لیوان
روغن مایع 1 لیوان
تخم مرغ 3 عدد
وانیل کمی
شکر قهوه ای یا رژیمی
مواد خشک را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید. تخم مرغ و وانیل را حسابی بزنید تا کف کنه و رنگش روشن بشه. و به ترتیب ماست و روغن را اضافه کنید و کمی بزنید. حالا نوبت آرد الک شده اس کم کم اضافه کنید و فقط به قدری هم بزنید که مخلوط شوند. سپس قالبهای مافین را تا 3/4 با این مایه پر کنید و در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه بگذارید. نوش جان
بایدها و نبایدهای غذایی در دیابت
بیماری دیابت یکی از شایع ترین و خطرناک ترین بیماری های دنیای امروز است. که یکی از بهترین راههای مقابله با آن در کنار دارو، تغذیه مناسب است و فقط به نخوردن شیرینی و قند ختم نمیشود. در واقع با رعایت یک سری نکات میتوان به کنترل این بیماری کمک شایانی کرد.
بهتر است بیماران دیابتی در روز 6 وعده؛ سه وعده اصلی و سه میان وعده و ترجیحا در ساعات مشخص داشته باشند. میان وعده شب بهتر است یک ماده پروتئینی مانند: پنیر یا شیر کم چرب به همراه نان باشد و اما نان؛ نان سبوس دار یا نان جو بسیار عالی است. یک سری غذاها مانند شکلات و نوشابه برای بیماران دیابتی خطرناک است.
برنج و آرد سفید هم هرچه کمتر بهتر. سس گوجه فرنگی به علت دارا بودن شکر تصفیه شده و سیب زمینی سرخ کرده به علت چربی بالا بهتر است حذف شوند. از جمله میوه هایی که برای دیابتی ها مضرند میتوان از انبه، پاپایا، موز، طالبی، هندوانه، آناناس و همچنین میوه های خشک نام برد. کلم بروکلی، شیر و ماست کم چرب، گردو، میوه ای قرمز و بنفش( به علت دارا بودن آنتوسیانین) ، سیب و هویج بسیار مفید هستند، البته در نظر داشته باشید آب هویج یا آب سیب را نمی توانند مصرف کنند چرا که بطور مثال برای تهیه هر لیوان آب هویج حداقل از 4 هویج استفاده شده است، و این میزان برای مصرف یک وعده بسیار زیاد است و باعث افزایش قند خون میشود.